Yen Ping Ho, head of Asian foreign-exchange strategy bij JPMorgan Chase & Co. in Singapore, verwacht voor dit jaar een stijging van de koers van de Chinese munt met 4,60%.

Over de afgelopen zes maanden is koers van de yuan met 3,60% gestegen. ING Groep NV en HSBC Holdings Plc verwachten zelfs dat de koersstijging dit jaar beperkt zal blijven tot 3,80%.

Volgens Yen gaan de Chinese autoriteiten een te snelle stijging van de koers van de yuan proberen af te remmen, kwestie van een vertraging van de economische groei te voorkomen.

Yen Ping Ho, head of Asian foreign-exchange strategy bij JPMorgan Chase & Co. in Singapore, verwacht voor dit jaar een stijging van de koers van de Chinese munt met 4,60%. Over de afgelopen zes maanden is koers van de yuan met 3,60% gestegen. ING Groep NV en HSBC Holdings Plc verwachten zelfs dat de koersstijging dit jaar beperkt zal blijven tot 3,80%. Volgens Yen gaan de Chinese autoriteiten een te snelle stijging van de koers van de yuan proberen af te remmen, kwestie van een vertraging van de economische groei te voorkomen.