Applied Materials kondigde aan dat het derde kwartaal met een breakeven werd afgesloten. De toeleverancier aan de sector van de halfgeleiders deed het daarmee veel beter dan de consensusverwachtingen.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een verlies per aandeel van 4 dollarcent. Het bedrijf realiseerde over dezelfde periode van vorig jaar nog een wpa van 17 dollarcent.

De omzet daalde over de verslagperiode met 39% tot $1,13 mrd. Topman Mike Splinter verklaarde in een toelichting op de cijfers dat de vraag voor het eerst in lange tijd opnieuw aantrekt.

Applied Materials kondigde aan dat het derde kwartaal met een breakeven werd afgesloten. De toeleverancier aan de sector van de halfgeleiders deed het daarmee veel beter dan de consensusverwachtingen. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een verlies per aandeel van 4 dollarcent. Het bedrijf realiseerde over dezelfde periode van vorig jaar nog een wpa van 17 dollarcent. De omzet daalde over de verslagperiode met 39% tot $1,13 mrd. Topman Mike Splinter verklaarde in een toelichting op de cijfers dat de vraag voor het eerst in lange tijd opnieuw aantrekt.