Op de eerste plaats is er het wegebben van de vrees dat het conflict in Syrië compleet uit de hand zal lopen. Het ziet er namelijk naar uit dat ook de Amerikaanse president Obama de zaken liever niet op de spits wil drijven. Daarnaast zijn er de meevallende Chinese macro-economische cijfers.

Vandaag is het bovendien Apple-dag, waarop het bedrijf de nieuwe iPhone zal voorstellen. Sinds begin juli is de koers van Apple met ongeveer een kwart gestegen, onder andere als gevolg van speculatie over de komst van het nieuwe toestel. Een goedkopere versie van de iPhone kan de sleutel tot de Chinese markt worden.

Op de eerste plaats is er het wegebben van de vrees dat het conflict in Syrië compleet uit de hand zal lopen. Het ziet er namelijk naar uit dat ook de Amerikaanse president Obama de zaken liever niet op de spits wil drijven. Daarnaast zijn er de meevallende Chinese macro-economische cijfers. Vandaag is het bovendien Apple-dag, waarop het bedrijf de nieuwe iPhone zal voorstellen. Sinds begin juli is de koers van Apple met ongeveer een kwart gestegen, onder andere als gevolg van speculatie over de komst van het nieuwe toestel. Een goedkopere versie van de iPhone kan de sleutel tot de Chinese markt worden.