De omzet bedroeg USD 36 miljard, tegen USD 28,3 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Het waren volgens ABN Amro ongeveer dezelfde cijfers als waarop de markt had gerekend.

Analisten hielden een scherp oog op de verkochte aantallen iPhones, omdat de smartphone meer dan de helft van de omzet van het bedrijf voor rekening neemt. In het vierde kwartaal werden 26,9 iPhones verkocht.

Dat was in lijn met de verwachtingen. Het aantal verkocht iPads bleef met 14 miljoen onder de verwachte 17 miljoen steken. De Mac-computers verkochten met bijna vijf miljoen stuks naar behoren.

Flinke margedaling

Voor het eerste kwartaal gaat Apple uit van een omzet van USD 52 miljard. Dat impliceert volgens ABN Amro een flinke margedaling als gevolg van de nieuwe productlanceringen. De marges moeten zich op termijn weer herstellen. Gezien de vooruitzichten staan we niet te springen om in te stappen.

De koers van het aandeel kan een beetje profiteren van recente winstnemingen, maar op langere termijn blijft Apple te afhankelijk van nieuwe producten om het huidige groeitempo vol te houden. De analisten van ABN Amro handhaven een opinie houden.

De omzet bedroeg USD 36 miljard, tegen USD 28,3 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Het waren volgens ABN Amro ongeveer dezelfde cijfers als waarop de markt had gerekend. Analisten hielden een scherp oog op de verkochte aantallen iPhones, omdat de smartphone meer dan de helft van de omzet van het bedrijf voor rekening neemt. In het vierde kwartaal werden 26,9 iPhones verkocht. Dat was in lijn met de verwachtingen. Het aantal verkocht iPads bleef met 14 miljoen onder de verwachte 17 miljoen steken. De Mac-computers verkochten met bijna vijf miljoen stuks naar behoren.Flinke margedaling Voor het eerste kwartaal gaat Apple uit van een omzet van USD 52 miljard. Dat impliceert volgens ABN Amro een flinke margedaling als gevolg van de nieuwe productlanceringen. De marges moeten zich op termijn weer herstellen. Gezien de vooruitzichten staan we niet te springen om in te stappen. De koers van het aandeel kan een beetje profiteren van recente winstnemingen, maar op langere termijn blijft Apple te afhankelijk van nieuwe producten om het huidige groeitempo vol te houden. De analisten van ABN Amro handhaven een opinie houden.