De omzet steeg met 18% naar USD 54,4 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar bleef onder de gemiddelde analistenverwachting van USD 54,86 miljard.

Dat kwam vooral om het bedrijf 2,2 miljoen minder iPhones verkocht dan waarop werd gerekend. De verkoop van iPads en iMacs was conform de verwachting. De winst per aandeel lag met USD 13,81 dicht in de buurt van de verwachtingen.

Dit kwartaal gaat het technologieconcern uit van een omzet tussen USD 41 en 43 mrd. Dat is minder dan de USD 45,5 miljard dan waarop de markt rekende. Het aandeel eindigde in reactie op de cijfers volgens ABN Amro 12% lager op Wall Street.

In tegenstelling tot voorafgaande kwartalen lijken de prognoses van Apple ditmaal voorzichtig. Het bedrijf moet nieuwe, innovatieve producten op de markt brengen om te blijven groeien. Daarop is het bedrijfsmodel gebaseerd. De analisten van ABN Amro blijven bij de opinie houden.

De omzet steeg met 18% naar USD 54,4 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar bleef onder de gemiddelde analistenverwachting van USD 54,86 miljard. Dat kwam vooral om het bedrijf 2,2 miljoen minder iPhones verkocht dan waarop werd gerekend. De verkoop van iPads en iMacs was conform de verwachting. De winst per aandeel lag met USD 13,81 dicht in de buurt van de verwachtingen. Dit kwartaal gaat het technologieconcern uit van een omzet tussen USD 41 en 43 mrd. Dat is minder dan de USD 45,5 miljard dan waarop de markt rekende. Het aandeel eindigde in reactie op de cijfers volgens ABN Amro 12% lager op Wall Street. In tegenstelling tot voorafgaande kwartalen lijken de prognoses van Apple ditmaal voorzichtig. Het bedrijf moet nieuwe, innovatieve producten op de markt brengen om te blijven groeien. Daarop is het bedrijfsmodel gebaseerd. De analisten van ABN Amro blijven bij de opinie houden.