Alles draaide vooral om de prijs die Apple zou aanrekenen voor het model bestemd voor verkoop op de groeimarkten. Het is precies dit model dat voor een stuk verantwoordelijk is voor de ontgoocheling omtrent de voorstelling van de nieuwkomers. De prijs ligt namelijk hoger dan verwacht.

Dat betekent dat Apple de voorkeur aangeeft aan winst boven marktaandeel, een strategie die op termijn tegen het bedrijf kan spelen. Op de beurs moet de koers van Apple dan ook terrein prijsgeven, de koers geeft ruim 5% prijs en valt dus duidelijk terug onder het niveau van 500 dollar.

Alles draaide vooral om de prijs die Apple zou aanrekenen voor het model bestemd voor verkoop op de groeimarkten. Het is precies dit model dat voor een stuk verantwoordelijk is voor de ontgoocheling omtrent de voorstelling van de nieuwkomers. De prijs ligt namelijk hoger dan verwacht. Dat betekent dat Apple de voorkeur aangeeft aan winst boven marktaandeel, een strategie die op termijn tegen het bedrijf kan spelen. Op de beurs moet de koers van Apple dan ook terrein prijsgeven, de koers geeft ruim 5% prijs en valt dus duidelijk terug onder het niveau van 500 dollar.