Het aandeel in kwestie is uiteraard Apple, dat op de beurs de pannen van het dak heeft gespeeld. De koers van Apple heeft de kaap van 600 dollar gerond en dat gebeurde niet zo lang nadat het niveau van 500 dollar aan diggelen werd geslagen. In de afgelopen maanden was Apple zonder meer de ster op de Nasdaq.

Parabolische stijging, maar wat daarna?

De koers van het aandeel heeft dus een parabolische stijging achter de rug, maar de vraag is wat er gaat gebeuren wanneer de koers van Apple met de wetten van de zwaartekracht geconfronteerd gaat worden. Apple is momenteel goed voor 4,20% van de totale waarde van de S&P 500.

In het geval van de Nasdaq is dat zelfs17%. Dat betekent dat een stevige correctie in de koers van Apple heel wat schade aan deze indices kan toebrengen. Een koersval - om welke redenen dan ook - zou zelfs tot een halve beurskrach op Wall Street kunnen leiden. Boockvar maakt zich daarover zorgen, want naar zijn mening heeft Apple op de huidige niveaus het beste kruit verschoten. De kans op een forse correctie nemen naar zijn mening met de dag toe.

Het aandeel in kwestie is uiteraard Apple, dat op de beurs de pannen van het dak heeft gespeeld. De koers van Apple heeft de kaap van 600 dollar gerond en dat gebeurde niet zo lang nadat het niveau van 500 dollar aan diggelen werd geslagen. In de afgelopen maanden was Apple zonder meer de ster op de Nasdaq.Parabolische stijging, maar wat daarna? De koers van het aandeel heeft dus een parabolische stijging achter de rug, maar de vraag is wat er gaat gebeuren wanneer de koers van Apple met de wetten van de zwaartekracht geconfronteerd gaat worden. Apple is momenteel goed voor 4,20% van de totale waarde van de S&P 500. In het geval van de Nasdaq is dat zelfs17%. Dat betekent dat een stevige correctie in de koers van Apple heel wat schade aan deze indices kan toebrengen. Een koersval - om welke redenen dan ook - zou zelfs tot een halve beurskrach op Wall Street kunnen leiden. Boockvar maakt zich daarover zorgen, want naar zijn mening heeft Apple op de huidige niveaus het beste kruit verschoten. De kans op een forse correctie nemen naar zijn mening met de dag toe.