Vorige week sloot de koers van het aandeel af op 547,06 dollar, waarbij het al de zevende week op rij was dat de koers onderuit ging.

Het was van 2008 geleden dat Apple op de beurs nog zo'n moeilijke week had bereikt. Vanaf de piek bereikt op 19 september is de koers van Apple nu al met 22% gecorrigeerd en een betrouwbare bodem is nog altijd in niet in zicht.

Apple kan meer concurrentie ontmoeten, maar ontmoet anderzijds ook problemen om de vraag aan iPhones te kunnen invullen.

Groei bedrijfsresultaten lijkt te vertragen

Vorige week rapporteerden meer dan 70 bedrijven die in de S&P 500 zijn opgenomen. Van de 452 bedrijven die tot dusver rapporteerden, hebben er 71% de verwachtingen geklopt. Anderzijds waren er 60 bedrijven die uiteindelijk niet aan de verwachtingen konden voldoen.

Terry L. Morris van National Penn Investors Trust Co was verrast door het gebrek aan omzetgroei bij heel wat bedrijven. Zonder omzetgroei wordt het moeilijk om in de komende kwartalen met hogere winsten uit te pakken.

Veel bedrijven hebben de verwachtingen geklopt door de kosten te drukken, maar dat kan niet blijven duren.

Vorige week sloot de koers van het aandeel af op 547,06 dollar, waarbij het al de zevende week op rij was dat de koers onderuit ging. Het was van 2008 geleden dat Apple op de beurs nog zo'n moeilijke week had bereikt. Vanaf de piek bereikt op 19 september is de koers van Apple nu al met 22% gecorrigeerd en een betrouwbare bodem is nog altijd in niet in zicht. Apple kan meer concurrentie ontmoeten, maar ontmoet anderzijds ook problemen om de vraag aan iPhones te kunnen invullen. Groei bedrijfsresultaten lijkt te vertragen Vorige week rapporteerden meer dan 70 bedrijven die in de S&P 500 zijn opgenomen. Van de 452 bedrijven die tot dusver rapporteerden, hebben er 71% de verwachtingen geklopt. Anderzijds waren er 60 bedrijven die uiteindelijk niet aan de verwachtingen konden voldoen. Terry L. Morris van National Penn Investors Trust Co was verrast door het gebrek aan omzetgroei bij heel wat bedrijven. Zonder omzetgroei wordt het moeilijk om in de komende kwartalen met hogere winsten uit te pakken. Veel bedrijven hebben de verwachtingen geklopt door de kosten te drukken, maar dat kan niet blijven duren.