Samsung lanceerde de nieuwe Galaxy S4, die waarschijnlijk voor sterke concurrentie zal zorgen. Verder begint de nieuwe Lumia-lijn van Nokia aan te slaan en heeft Blackberry het toestel Z10 op de markt gebracht.

De Amerikaanse telecomaanbieder Verizon maakte afgelopen week bekend dat maar de helft van de iPhone-klanten kiest voor een iPhone 5.

De rest wil de iPhone 4 of 4S. Dat kan erop wijzen dat klanten niet bereid zijn extra te betalen voor een nieuw Apple-product dat geen duidelijke verbeteringen biedt. Verizon meldde verder dat het aantal geactiveerde iPhones zakte van 64% in het vorige kwartaal naar 55% in het afgelopen kwartaal.

Cirrus Logic - een chipleverancier die voor het grootste deel van z'n omzet afhankelijk is van Apple - gaf vorige week een omzetwaarschuwing.

Dat kan een teken zijn dat er niet zoveel iPhone 5-toestellen zijn verkocht als werd verwacht. Op dinsdag 23 april maakt Apple de cijfers over het eerste kwartaal bekend.

De koers/winstverhouding ligt nu op 10 keer de verwachte winst voor 2013. Daarnaast verwacht ABN Amro dat Apple de belangrijkste smartphoneproducent ter wereld blijft, ondanks de toenemende concurrentie.

Dividend en/of de inkoop van eigen aandelen kan toenemen, doordat Apple over een zeer sterke balans beschikt, met USD 137 miljard cash en geen schulden

Samsung lanceerde de nieuwe Galaxy S4, die waarschijnlijk voor sterke concurrentie zal zorgen. Verder begint de nieuwe Lumia-lijn van Nokia aan te slaan en heeft Blackberry het toestel Z10 op de markt gebracht. De Amerikaanse telecomaanbieder Verizon maakte afgelopen week bekend dat maar de helft van de iPhone-klanten kiest voor een iPhone 5. De rest wil de iPhone 4 of 4S. Dat kan erop wijzen dat klanten niet bereid zijn extra te betalen voor een nieuw Apple-product dat geen duidelijke verbeteringen biedt. Verizon meldde verder dat het aantal geactiveerde iPhones zakte van 64% in het vorige kwartaal naar 55% in het afgelopen kwartaal. Cirrus Logic - een chipleverancier die voor het grootste deel van z'n omzet afhankelijk is van Apple - gaf vorige week een omzetwaarschuwing. Dat kan een teken zijn dat er niet zoveel iPhone 5-toestellen zijn verkocht als werd verwacht. Op dinsdag 23 april maakt Apple de cijfers over het eerste kwartaal bekend. De koers/winstverhouding ligt nu op 10 keer de verwachte winst voor 2013. Daarnaast verwacht ABN Amro dat Apple de belangrijkste smartphoneproducent ter wereld blijft, ondanks de toenemende concurrentie. Dividend en/of de inkoop van eigen aandelen kan toenemen, doordat Apple over een zeer sterke balans beschikt, met USD 137 miljard cash en geen schulden