Daarbij gaat de aandacht op de eerste plaats uit naar de werkloosheidscijfers voor de maand april die voor volgende vrijdag geprogrammeerd staan. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, de consensusverwachting is dat er deze maand maar 125.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Dat is onvoldoende voor de werkloosheidsgraad te doen dalen.

Vandaag maakte het Institute for Supply Management- Chicago Inc haar barometer bekend. Die gaf in ieder geval weinig redenen voor optimism, want de index kwam vorige maand uit op 56,20 en dat getal lag duidelijk onder de verwachtingen. In maart stond de index nog op 62,20.

Apple moet kaap van 600 dollar laten gaan

Apple krijgt opnieuw met winstnemingen af te rekenen, het sprookje van dit aandeel lijkt toch over. Vandaag staat de koers van Apple behoorlijk onder druk, in zoverre dat de kaap van 600 dollar naar beneden wordt doobroken. Een correctie zou volgens sommige analisten de koers wel een fors lager kunnen voeren.

Vorige week maakte Apple uitstekende kwartaalcijfers bekend, maar bekendheid van de zaak blijkt ook ditmaal einde van het vermaak te betekenen. Toch zou het wel eens te vroeg kunnen zijn om het aandeel al af te schrijven.

Daarbij gaat de aandacht op de eerste plaats uit naar de werkloosheidscijfers voor de maand april die voor volgende vrijdag geprogrammeerd staan. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, de consensusverwachting is dat er deze maand maar 125.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Dat is onvoldoende voor de werkloosheidsgraad te doen dalen. Vandaag maakte het Institute for Supply Management- Chicago Inc haar barometer bekend. Die gaf in ieder geval weinig redenen voor optimism, want de index kwam vorige maand uit op 56,20 en dat getal lag duidelijk onder de verwachtingen. In maart stond de index nog op 62,20. Apple moet kaap van 600 dollar laten gaan Apple krijgt opnieuw met winstnemingen af te rekenen, het sprookje van dit aandeel lijkt toch over. Vandaag staat de koers van Apple behoorlijk onder druk, in zoverre dat de kaap van 600 dollar naar beneden wordt doobroken. Een correctie zou volgens sommige analisten de koers wel een fors lager kunnen voeren. Vorige week maakte Apple uitstekende kwartaalcijfers bekend, maar bekendheid van de zaak blijkt ook ditmaal einde van het vermaak te betekenen. Toch zou het wel eens te vroeg kunnen zijn om het aandeel al af te schrijven.