De omzet van USD 57,6 miljard voor het kwartaal van december komt in de buurt van de hoogste grens van wat het management verwachtte ook binnen de verwachtingen van ABN Amro uit. De verkoop van de iPhone kwam met 51 miljoen stuks beneden de schattingen uit.

Toch bleef de gemiddelde verkoopprijs van USD 637 goed in stand.

De iPad zorgde voor een aangename verrassing met 26 miljoen verkochte producten.

De gemiddelde verkoopprijs van iPad's bleef gelijk en dat terwijl de nieuwe modellen toch voor meer de markt op gingen. Het verkochte aantal mac's groeide ook mooi met 19 procent ondanks de moeilijke markt voor computers.

Met 37,9 procent kwam ook de brutomarge uit boven verwachting van het management. Dit was enerzijds te danken aan een gunstige iPhone productmix naar de duurdere iPhone 5s en anderzijds aan kostenbesparingen.

Een grotere zorg, is echter de verwachte omzet voor het maart-kwartaal van USD 42 miljard tot USD 44 miljard. Dit is ruim beneden de algemene verwachtingen van USD 46 miljard. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De omzet van USD 57,6 miljard voor het kwartaal van december komt in de buurt van de hoogste grens van wat het management verwachtte ook binnen de verwachtingen van ABN Amro uit. De verkoop van de iPhone kwam met 51 miljoen stuks beneden de schattingen uit. Toch bleef de gemiddelde verkoopprijs van USD 637 goed in stand. De iPad zorgde voor een aangename verrassing met 26 miljoen verkochte producten. De gemiddelde verkoopprijs van iPad's bleef gelijk en dat terwijl de nieuwe modellen toch voor meer de markt op gingen. Het verkochte aantal mac's groeide ook mooi met 19 procent ondanks de moeilijke markt voor computers. Met 37,9 procent kwam ook de brutomarge uit boven verwachting van het management. Dit was enerzijds te danken aan een gunstige iPhone productmix naar de duurdere iPhone 5s en anderzijds aan kostenbesparingen. Een grotere zorg, is echter de verwachte omzet voor het maart-kwartaal van USD 42 miljard tot USD 44 miljard. Dit is ruim beneden de algemene verwachtingen van USD 46 miljard. ABN Amro heeft een neutraal advies.