Apple gebruikt in de Intel processoren al sinds 2005 in de Macs, tot dusver zonder problemen. De uitdaging stelt zich echter dat PC's in de toekomst steeds meer en meer op mobiele computers zullen lijken. Daardoor is het noodzakelijk dat ook de gebruikte chips dezelfde zijn.

Technologie van ARM Holding

Apple maakt momenteel gebruik van technologie gebaseerd op die van ARM Holdings. Dit bedrijf geeft die technologie in licentie aan chipproducenten, meestal kleinere en minder bekende bedrijven. Die zouden dus ook de plaats van Intel bij de MACs kunnen innemen.

Door in alle producten van Apple van eenzelfde chip gebruik te maken zou het productieproces een stuk eenvoudiger kunnen verlopen.

Het is echter nog niet helemaal duidelijk of Intel inderdaad als toeleverancier van Apple wordt geschrapt, het bedrijf zelf heeft daar nog geen commentaar over gegeven.

Apple gebruikt in de Intel processoren al sinds 2005 in de Macs, tot dusver zonder problemen. De uitdaging stelt zich echter dat PC's in de toekomst steeds meer en meer op mobiele computers zullen lijken. Daardoor is het noodzakelijk dat ook de gebruikte chips dezelfde zijn. Technologie van ARM Holding Apple maakt momenteel gebruik van technologie gebaseerd op die van ARM Holdings. Dit bedrijf geeft die technologie in licentie aan chipproducenten, meestal kleinere en minder bekende bedrijven. Die zouden dus ook de plaats van Intel bij de MACs kunnen innemen. Door in alle producten van Apple van eenzelfde chip gebruik te maken zou het productieproces een stuk eenvoudiger kunnen verlopen. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of Intel inderdaad als toeleverancier van Apple wordt geschrapt, het bedrijf zelf heeft daar nog geen commentaar over gegeven.