Bij de prestaties van (vooral) Europese overheidsobligaties over de laatste jaren, verbleken volgens professor Stefan Duchateau de exploten van de gekende geheimagent James Bond, die (louter toevallig) dezelfde familienaam draagt. Deze mag zich echter bedienen van ongeloofwaardige technische snufjes, onrealistisch stuntweg en kent enkel oppervlakkige tegenstrevers.

De eerstgenoemde telg van de familie Bond kan zich daarentegen enkel behelpen met zijn jaarlijkse (vastliggende) coupon en -niet onbelangrijk, natuurlijk - de duizenden miljarden euro's die de ECB bereid is om te besteden om de beurskoersen van overheidsobligaties te ondersteunen en in het zog hiervan alles wat rentegevoelig is, naar nieuwe recordniveaus te jagen. Vastgoed, aandelen, bedrijfsobligaties... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Bij de prestaties van (vooral) Europese overheidsobligaties over de laatste jaren, verbleken volgens professor Stefan Duchateau de exploten van de gekende geheimagent James Bond, die (louter toevallig) dezelfde familienaam draagt. Deze mag zich echter bedienen van ongeloofwaardige technische snufjes, onrealistisch stuntweg en kent enkel oppervlakkige tegenstrevers. De eerstgenoemde telg van de familie Bond kan zich daarentegen enkel behelpen met zijn jaarlijkse (vastliggende) coupon en -niet onbelangrijk, natuurlijk - de duizenden miljarden euro's die de ECB bereid is om te besteden om de beurskoersen van overheidsobligaties te ondersteunen en in het zog hiervan alles wat rentegevoelig is, naar nieuwe recordniveaus te jagen. Vastgoed, aandelen, bedrijfsobligaties... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.