Op de valutamarkten is de koers van de dollar wat gedaald, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3107 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg tot 2,028%, een troy ounce goud werd op 1656,60 dollar opnieuw enkele dollars goedkoper en een vat ruwe olie (US Crude) werd tenslotte anderhalf procent duurder en kostte opnieuw nog iets meer dan 102,50 dollar.

Koers Alcoa krijgt steuntje in de rug na publicatie van de kwartaalcijfers

Gisterenavond werd het resultatenseizoen in de Verenigde Staten op gang geschoten met de kwartaalcijfers van Alcoa. De grootste aluminiumproducent in de wereld verraste met de cijfers in positieve zin, terwijl ook de prognoses voor het lopende boekjaar allesbehalve slecht klonken. De koers van Alcoa is in reactie op de cijfers meer dan 6% hoger gesloten, waardoor het aandeel de kaap van 10 dollar in het vizier krijgt.

Apple blijft goed op koers liggen

Apple deed vandaag weinig, de beleggers maken zich op voor de kwartaalcijfers die het bedrijf volgende week gaat bekendmaken. In de afgelopen dagen hield de koers van Apple stand op hoog niveau, ook vandaag kon boven 625 dollar worden standgehouden. De historische piek werd vorige week bereikt boven het niveau van 636 dollar.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar wat gedaald, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3107 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg tot 2,028%, een troy ounce goud werd op 1656,60 dollar opnieuw enkele dollars goedkoper en een vat ruwe olie (US Crude) werd tenslotte anderhalf procent duurder en kostte opnieuw nog iets meer dan 102,50 dollar.Koers Alcoa krijgt steuntje in de rug na publicatie van de kwartaalcijfers Gisterenavond werd het resultatenseizoen in de Verenigde Staten op gang geschoten met de kwartaalcijfers van Alcoa. De grootste aluminiumproducent in de wereld verraste met de cijfers in positieve zin, terwijl ook de prognoses voor het lopende boekjaar allesbehalve slecht klonken. De koers van Alcoa is in reactie op de cijfers meer dan 6% hoger gesloten, waardoor het aandeel de kaap van 10 dollar in het vizier krijgt. Apple blijft goed op koers liggen Apple deed vandaag weinig, de beleggers maken zich op voor de kwartaalcijfers die het bedrijf volgende week gaat bekendmaken. In de afgelopen dagen hield de koers van Apple stand op hoog niveau, ook vandaag kon boven 625 dollar worden standgehouden. De historische piek werd vorige week bereikt boven het niveau van 636 dollar.