De beleggers zijn op zoek naar een nieuwe katalysator, zonder dat meteen duidelijk is waar die kan worden gevonden. De koersen zijn nu al drie dagen op rij gedaald en het blijft de vraag of deze negatieve trend kan worden omgebogen.

Betere economische vooruitzichten vertalen zich in hogere rente

Betere cijfers in Amerika, waar de aanvragen van werkloosheidsuitkeringen gisteren een positiever beeld lieten zien van de economische ontwikkeling, konden volgens Theodoor Gilissen Bankiers het sentiment niet keren. De aanvragen daalden met 5.000 naar 348.000 en staan daarmee op het laagste niveau sinds februari 2008.

Voor de VS zijn ook de economische vooruitzichten beter, wat zich vertaalt in een hogere rente. De 10-jaars rente in de VS is sinds het begin van deze maand vrijwel onafgebroken boven de 2% geweest en staat inmiddels op 2,241%.

Apple herstelt snel van flash crash

De handel op Wall Street werd vandaag opgeschrikt door een flash crash bij Apple. De koers van dit aandeel maakte op een bepaald moment een duik met 9%, dit bij de afhandeling van één enkele transactie. Circuit breakers zetten de handel in de aandelen Apple meteen stil.

Inmiddels is de rust rond Apple opnieuw teruggekeerd, het verlies voor het aandeel bedraagt nog ongeveer een half procent. Dk koers van Apple blijft overigens flirten met de kaap van 600 dollar, maar heeft nog altijd geen vaste voet aan de grond gekregen boven dat niveau.

De beleggers zijn op zoek naar een nieuwe katalysator, zonder dat meteen duidelijk is waar die kan worden gevonden. De koersen zijn nu al drie dagen op rij gedaald en het blijft de vraag of deze negatieve trend kan worden omgebogen. Betere economische vooruitzichten vertalen zich in hogere rente Betere cijfers in Amerika, waar de aanvragen van werkloosheidsuitkeringen gisteren een positiever beeld lieten zien van de economische ontwikkeling, konden volgens Theodoor Gilissen Bankiers het sentiment niet keren. De aanvragen daalden met 5.000 naar 348.000 en staan daarmee op het laagste niveau sinds februari 2008. Voor de VS zijn ook de economische vooruitzichten beter, wat zich vertaalt in een hogere rente. De 10-jaars rente in de VS is sinds het begin van deze maand vrijwel onafgebroken boven de 2% geweest en staat inmiddels op 2,241%.Apple herstelt snel van flash crash De handel op Wall Street werd vandaag opgeschrikt door een flash crash bij Apple. De koers van dit aandeel maakte op een bepaald moment een duik met 9%, dit bij de afhandeling van één enkele transactie. Circuit breakers zetten de handel in de aandelen Apple meteen stil. Inmiddels is de rust rond Apple opnieuw teruggekeerd, het verlies voor het aandeel bedraagt nog ongeveer een half procent. Dk koers van Apple blijft overigens flirten met de kaap van 600 dollar, maar heeft nog altijd geen vaste voet aan de grond gekregen boven dat niveau.