Apple kondigde bijvoorbeeld aan dat het plan voor de inkoop van eigen aandelen met 50% wordt opgetrokken tot 90 miljard dollar. Sinds de komst van Tim Cook als nieuwe CEO is het bedrijf meer gaan doen voor de eigen aandeelhouders, tot groot genoegen van actieve beleggers zoals Carl Icahn.

De grote cashberg waar op het bedrijf zat, is inmiddels stevig geslonken. Apple is niet van plan om de bij pakken te blijven zitten, het bedrijf wil via de plaatsing van obligaties 17 miljard dollar ophalen. Of dat bedrag opnieuw naar de aandeelhouders zal vloeien, moet nog afgewacht worden.

Apple kondigde bijvoorbeeld aan dat het plan voor de inkoop van eigen aandelen met 50% wordt opgetrokken tot 90 miljard dollar. Sinds de komst van Tim Cook als nieuwe CEO is het bedrijf meer gaan doen voor de eigen aandeelhouders, tot groot genoegen van actieve beleggers zoals Carl Icahn. De grote cashberg waar op het bedrijf zat, is inmiddels stevig geslonken. Apple is niet van plan om de bij pakken te blijven zitten, het bedrijf wil via de plaatsing van obligaties 17 miljard dollar ophalen. Of dat bedrag opnieuw naar de aandeelhouders zal vloeien, moet nog afgewacht worden.