Apple blijft een aandeel dat door de analisten op de voet wordt gevolgd, de koers flirt nog steeds met de kaap van 600 dollar.

Pending home sales opnieuw gedaald

In de Verenigde Staten blijkt het herstel van de vastgoedmarkt erg moeizaam te verlopen. De 'pending home sales', de contracten afgesloten voor de aankoop van woningen, zijn in februari onverwacht met een half procent gedaald.

De cijfers zijn afkomstig van de National Association of Realtors, zeg maar de vereniging van vastgoedeigenaren. Volgens een rondvraag gedaan door Reuters lag de consensusverwachting bij de analisten op een stijging van de 'pending home sales' met 1%.

Stan Humphries, hoofdeconoom van Zillow, denkt dat de periode van stijgende vastgoedprijzen in de Verenigde Staten voor langere tijd achter de rug is. Hij gelooft in geen geval in een V-vormig herstel van de markt, het zal daarentegen geruime duren alvorens de prijzen zich herstellen. Alleen in de Midwest werd een stijging van het aantal afgesloten contracten opgetekend.

Humphries denkt dat 2012 nog een moeilijk jaar kan worden voor de Europese vastgoedmarkt, waarna mogelijk in de loop van volgend jaar een bodem kan worden bereikt. Alleszins zal er in de komende twee tot vier jaar nog steeds een overaanbod op de markt zijn. Het zal dus niet voor 2016 zijn dat de markt zich stabiliseert.

Apple blijft een aandeel dat door de analisten op de voet wordt gevolgd, de koers flirt nog steeds met de kaap van 600 dollar. Pending home sales opnieuw gedaald In de Verenigde Staten blijkt het herstel van de vastgoedmarkt erg moeizaam te verlopen. De 'pending home sales', de contracten afgesloten voor de aankoop van woningen, zijn in februari onverwacht met een half procent gedaald. De cijfers zijn afkomstig van de National Association of Realtors, zeg maar de vereniging van vastgoedeigenaren. Volgens een rondvraag gedaan door Reuters lag de consensusverwachting bij de analisten op een stijging van de 'pending home sales' met 1%. Stan Humphries, hoofdeconoom van Zillow, denkt dat de periode van stijgende vastgoedprijzen in de Verenigde Staten voor langere tijd achter de rug is. Hij gelooft in geen geval in een V-vormig herstel van de markt, het zal daarentegen geruime duren alvorens de prijzen zich herstellen. Alleen in de Midwest werd een stijging van het aantal afgesloten contracten opgetekend. Humphries denkt dat 2012 nog een moeilijk jaar kan worden voor de Europese vastgoedmarkt, waarna mogelijk in de loop van volgend jaar een bodem kan worden bereikt. Alleszins zal er in de komende twee tot vier jaar nog steeds een overaanbod op de markt zijn. Het zal dus niet voor 2016 zijn dat de markt zich stabiliseert.