Ter vergelijking: dit bedrag zou de Franse regering toelaten om drie jaar na mekaar de jaarlijkse intrestlast (47 miljard euro eind 2012) te betalen.

China: in een interview met een Chinees dagblad (China Daily) kondigde de CEO van Apple aan dat "China (12,5% van de omzet) de belangrijkste markt voor Apple wordt en dat er daarom veel nieuwe Applewinkels zullen geopend worden".

Op korte termijn is het aandeel goedkoop (Apple noteert 18% onder zijn intrinsieke waarde) en de koers zit dicht bij de steun van 426 dollar (komt overeen met de "gap" van 24 januari 2012). Een technisch herstel is volgens Delaunay dus zeker mogelijk.

Maar er blijven toch nog enkele belangrijke vragen open voor de toekomst: ten eerste zullen de volgende resultaten (24 april 2013) een aanduiding geven of de margedruk eerder conjunctureel dan wel structureel is.

Daarnaast moet Apple (net als Samsung) in de komende kwartalen te weten komen of er op de Westerse markten (60% van de omzet voor Apple) een zekere verzadiging optreedt (of niet) in de verkoop van smartphones, met name als gevolg van de steeds verder toenemende concurrentie (vanwege Sony Ericsson, LG, HTC, Nokia, enz.).

De lancering van een nieuw product (of een nieuwe technologie) zou zeer welkom zijn voor de aandeelhouders die het aandeel rond 700 dollar kochten. Delaunay heeft voorlopig een houden-advies.

Ter vergelijking: dit bedrag zou de Franse regering toelaten om drie jaar na mekaar de jaarlijkse intrestlast (47 miljard euro eind 2012) te betalen. China: in een interview met een Chinees dagblad (China Daily) kondigde de CEO van Apple aan dat "China (12,5% van de omzet) de belangrijkste markt voor Apple wordt en dat er daarom veel nieuwe Applewinkels zullen geopend worden". Op korte termijn is het aandeel goedkoop (Apple noteert 18% onder zijn intrinsieke waarde) en de koers zit dicht bij de steun van 426 dollar (komt overeen met de "gap" van 24 januari 2012). Een technisch herstel is volgens Delaunay dus zeker mogelijk. Maar er blijven toch nog enkele belangrijke vragen open voor de toekomst: ten eerste zullen de volgende resultaten (24 april 2013) een aanduiding geven of de margedruk eerder conjunctureel dan wel structureel is. Daarnaast moet Apple (net als Samsung) in de komende kwartalen te weten komen of er op de Westerse markten (60% van de omzet voor Apple) een zekere verzadiging optreedt (of niet) in de verkoop van smartphones, met name als gevolg van de steeds verder toenemende concurrentie (vanwege Sony Ericsson, LG, HTC, Nokia, enz.). De lancering van een nieuw product (of een nieuwe technologie) zou zeer welkom zijn voor de aandeelhouders die het aandeel rond 700 dollar kochten. Delaunay heeft voorlopig een houden-advies.