Volgens Thomson Reuters GFMS zal 2013 het eerste jaar worden dat de Chinezen de Indiërs voorbij steken als de grootste consumenten van goud. Het zou tevens de eerste keer zijn dat de grootste producent van goud ook de grootste consument zou worden.

Jeremy East, global head of metals trading bij Standard Chartered, kwam op de London Bullion Market Association's conference in Rome echter minder goed nieuws vertellen. De appetijt van de Chinezen voor goud lijkt af te nemen, zoals blijkt uit het afnemen van de premies op de Shanghai Gold Exchange.

Volgens Thomson Reuters GFMS zal 2013 het eerste jaar worden dat de Chinezen de Indiërs voorbij steken als de grootste consumenten van goud. Het zou tevens de eerste keer zijn dat de grootste producent van goud ook de grootste consument zou worden. Jeremy East, global head of metals trading bij Standard Chartered, kwam op de London Bullion Market Association's conference in Rome echter minder goed nieuws vertellen. De appetijt van de Chinezen voor goud lijkt af te nemen, zoals blijkt uit het afnemen van de premies op de Shanghai Gold Exchange.