De totale verkoopprijs van USD 5,25 miljard lijkt ogen redelijk. Als onderdeel van de transactie krijgt Apache een belang van 50% in stukken land bestemd voor de winning van olie, zogenaamde exploration blocks. Apache zal met de som geld onder andere eigen aandelen inkopen en schulden aflossen.

De verkoop zal ook zorgen voor wat meer voorspelbaarheid voor wat betreft het productieprofiel van Apache. De productie van de verkochte bezittingen was erg volatiel, onder andere veroorzaakt door orkanen.

Kijkend naar het commentaar van het management tijdens de conference call van het vierde kwartaal in 2012, en naar het persbericht, vermoedt ABN Amro dat de verkoop niet de laatste desinvestering van het bedrijf zal zijn.

Op dit moment zijn de platforms goed voor 12% van de productie in het eerste kwartaal van 2013. Het koopadvies blijft gehandhaafd.

De totale verkoopprijs van USD 5,25 miljard lijkt ogen redelijk. Als onderdeel van de transactie krijgt Apache een belang van 50% in stukken land bestemd voor de winning van olie, zogenaamde exploration blocks. Apache zal met de som geld onder andere eigen aandelen inkopen en schulden aflossen. De verkoop zal ook zorgen voor wat meer voorspelbaarheid voor wat betreft het productieprofiel van Apache. De productie van de verkochte bezittingen was erg volatiel, onder andere veroorzaakt door orkanen. Kijkend naar het commentaar van het management tijdens de conference call van het vierde kwartaal in 2012, en naar het persbericht, vermoedt ABN Amro dat de verkoop niet de laatste desinvestering van het bedrijf zal zijn. Op dit moment zijn de platforms goed voor 12% van de productie in het eerste kwartaal van 2013. Het koopadvies blijft gehandhaafd.