In de afgelopen kwartalen heeft Apache stappen genomen om de blootstelling aan minder voorspelbare en politiek onstabiele regio's, waaronder de Golf van Mexico en Egypte, af te bouwen. Dit alles met de bedoeling om kapitaal te generen om de Amerikaanse onshore-ontwikkelingen te financieren.

De aangekondigde verkoop is een duidelijke voortzetting van deze aanpak. Argentinië was namelijk een van de minst rendabele operationele gebieden, met enkelvoudige opbrengsten, die daarnaast goed zijn voor minder dan 10 procent van de productie en reserves van de onderneming in 2013.

Daarnaast was er dreiging van nationalisatie. Zo nationaliseerde Argentinië in 2012 YPF, ondanks bezwaar van meerderheidsaandeelhouder Repsol.

In de afgelopen kwartalen heeft Apache stappen genomen om de blootstelling aan minder voorspelbare en politiek onstabiele regio's, waaronder de Golf van Mexico en Egypte, af te bouwen. Dit alles met de bedoeling om kapitaal te generen om de Amerikaanse onshore-ontwikkelingen te financieren. De aangekondigde verkoop is een duidelijke voortzetting van deze aanpak. Argentinië was namelijk een van de minst rendabele operationele gebieden, met enkelvoudige opbrengsten, die daarnaast goed zijn voor minder dan 10 procent van de productie en reserves van de onderneming in 2013. Daarnaast was er dreiging van nationalisatie. Zo nationaliseerde Argentinië in 2012 YPF, ondanks bezwaar van meerderheidsaandeelhouder Repsol.