Baker stelde vast dat de optieprijzen in Chicago amper reageerden op het verdrijven van de Egyptische president Moebarak en op het uitbreken van de opstand tegen Khadaffi in Libië.

Ook de gegevens dat China de strijd tegen de inflatie aanbond en dat Europa nog altijd geen oplossing voor de begrotingscrisis heeft gevonden, deden de beleggers niet opstuiven van angst.

De Japanse aardbeving + tsnunami + (halve) kernramp was wel een factor die de optieprijzen opjoeg. Anticiperen op grijze zwanen kan, anticiperen op zwarte zwanen niet. Sommige zaken zijn min of meer voorspelbaar, anderen zijn dat totaal niet.

Baker stelde vast dat de optieprijzen in Chicago amper reageerden op het verdrijven van de Egyptische president Moebarak en op het uitbreken van de opstand tegen Khadaffi in Libië. Ook de gegevens dat China de strijd tegen de inflatie aanbond en dat Europa nog altijd geen oplossing voor de begrotingscrisis heeft gevonden, deden de beleggers niet opstuiven van angst. De Japanse aardbeving + tsnunami + (halve) kernramp was wel een factor die de optieprijzen opjoeg. Anticiperen op grijze zwanen kan, anticiperen op zwarte zwanen niet. Sommige zaken zijn min of meer voorspelbaar, anderen zijn dat totaal niet.