Pharma Nostra is marktleider in Brazilië met een omzet van circa € 45 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van Pharma Nostra bedraagt circa 15%.

De overnamesom voor Pharma Nostra bedraagt circa € 51 miljoen. Bij afronding van de transactie zal ongeveer 60% van de overnamesom worden betaald.

Deze betaling is opgebouwd uit een bedrag van € 28 miljoen in contanten en bestaat verder voor € 4 miljoen uit eigen aandelen.

Hierdoor zal het aantal eigen aandelen van Arseus dalen tot onder de kennisgevingdrempel van 3%. De betaling van de resterende € 19 miljoen zal over een periode van drie tot vijf jaar worden gespreid.

Anthony Cruysmans (ING): "De overname is goed nieuws voor Arseus, die het marktleiderschap van Fagron versterkt. Ik heb een neutraal advies voor het aandeel."

Pharma Nostra is marktleider in Brazilië met een omzet van circa € 45 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van Pharma Nostra bedraagt circa 15%. De overnamesom voor Pharma Nostra bedraagt circa € 51 miljoen. Bij afronding van de transactie zal ongeveer 60% van de overnamesom worden betaald. Deze betaling is opgebouwd uit een bedrag van € 28 miljoen in contanten en bestaat verder voor € 4 miljoen uit eigen aandelen. Hierdoor zal het aantal eigen aandelen van Arseus dalen tot onder de kennisgevingdrempel van 3%. De betaling van de resterende € 19 miljoen zal over een periode van drie tot vijf jaar worden gespreid. Anthony Cruysmans (ING): "De overname is goed nieuws voor Arseus, die het marktleiderschap van Fagron versterkt. Ik heb een neutraal advies voor het aandeel."