Anheuser-Busch InBev is op de huidige koersniveaus voldoende gewaardeerd

Anheuser-Busch InBev heeft onlangs bekend gemaakt dat haar dochtermaatschappij Companhia de Bebidas das Américas–Ambev (waarin AB InBev een meerderheidsbelang behoudt) de intentie heeft aangekondigd om haar aandeelhouders een herstructurering ter goedkeuring voor te leggen.

Deze transactie zou resulteren in de overgang van de kapitaalstructuur van Ambev, momenteel een tweeledige aandelenkapitaalstructuur bestaande uit gewone stemgerechtigde en preferente niet-stemgerechtigde aandelen – naar een nieuwe enkelvoudige kapitaalstructuur die enkel uit gewone aandelen bestaat.

Conform de vereisten van de Braziliaanse Effectencommissie (CVM) heeft Ambev op 7 december 2012 een bekendmaking van een belangrijk feit (Fato Relevante) gepubliceerd die de voorgestelde transactie beschrijft.

Een goed gerund bedrijf

Volgens Wim Hoste van KBC Securities is Anheuser-Busch InBev een goed gerund bedrijf, met een sterke marktpositie. Het advies houden voor het aandeel blijft gehandhaafd, met 67 euro. Bovenstaand bericht verandert de investment case voor het aandeel niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content