De tweedstrijd tussen angst en positivisme zien we dagelijks in de beschouwingen van analisten. Dat obligaties duur zijn en dat beleggers (met name staatsleningen) moet verkopen.

Maar anderhalf jaar geleden vond men leningen ook duur en kon de rente alleen maar stijgen dus de koersen van obligaties alleen maar dalen.

In februari 2013 stond de Duitse indicator voor staatsleningen op 142%. Nu op ruim 151%. Volgens sommigen is dit een duidelijk angstindicator.

Beleggers durven alleen Duitse staatsleningen te kopen omdat zij bang zijn dat al het andere nagenoeg waardeloos wordt.

De tweedstrijd tussen angst en positivisme zien we dagelijks in de beschouwingen van analisten. Dat obligaties duur zijn en dat beleggers (met name staatsleningen) moet verkopen. Maar anderhalf jaar geleden vond men leningen ook duur en kon de rente alleen maar stijgen dus de koersen van obligaties alleen maar dalen. In februari 2013 stond de Duitse indicator voor staatsleningen op 142%. Nu op ruim 151%. Volgens sommigen is dit een duidelijk angstindicator. Beleggers durven alleen Duitse staatsleningen te kopen omdat zij bang zijn dat al het andere nagenoeg waardeloos wordt.