Daar is de centrale bank (PBOC) de laatste maanden goed in geslaagd, waardoor Fatwire Content Server de angst voor een 'harde' landing toenam.

Vastgoedprijzen en kredietverlening staan onder druk, waardoor de prijzen verder worden verlaagd. Het risico op slechte leningen is sterk toegenomen. Bank of America en Goldman Sachs verkochten een deel van hun belangen in Chinese banken.

Naast de risico's van slechte leningen zal een lagere kredietverlening de economische groei drukken.

Dit heeft ook effect voor de ander regio's. China speelt inmiddels een belangrijke rol voor de economische groei wereldwijd en voor de vraag naar grondstoffen.

Om de druk weer wat te verminderen heeft de PBOC gisterenochtend gezorgd voor lagere geldmarkttarieven, zonder het officiële tarief al te verlagen.

Daar is de centrale bank (PBOC) de laatste maanden goed in geslaagd, waardoor Fatwire Content Server de angst voor een 'harde' landing toenam. Vastgoedprijzen en kredietverlening staan onder druk, waardoor de prijzen verder worden verlaagd. Het risico op slechte leningen is sterk toegenomen. Bank of America en Goldman Sachs verkochten een deel van hun belangen in Chinese banken. Naast de risico's van slechte leningen zal een lagere kredietverlening de economische groei drukken. Dit heeft ook effect voor de ander regio's. China speelt inmiddels een belangrijke rol voor de economische groei wereldwijd en voor de vraag naar grondstoffen. Om de druk weer wat te verminderen heeft de PBOC gisterenochtend gezorgd voor lagere geldmarkttarieven, zonder het officiële tarief al te verlagen.