De kansen dat het land kan worden gered, worden met de dag kleiner. Bovendien blijkt volgens Roesler dat de angst voor een Griekse exit uit de eurozone langzaam maar zeker aan het wijken is. Iedereen lijkt zich langzaam maar zeker bij het onvermijdelijke neer te leggen.

Zal Duitsland Griekenland uit de eurozone drukken?

Uit verschillende verklaringen afgelegd door woordvoerders van de Duitse regering blijkt dat de steun voor een heronderhandeling van het Griekse steunplan allesbehalve gegarandeerd kan worden. Integendeel zelfs, de Duitsers worden steeds weigerachtig om met geld over de brug te komen.

Riccardo Barbieri, chief European economist bij Mizuho International Plc in Londen, krijgt zelfs het gevoel dat het uiteindelijk Duitsland zal zijn dat Griekenland uit de euro gaat duwen. Bonn is het langzamerhand kotsbeu om geld in een bodemloos gat te stoppen.

De kansen dat het land kan worden gered, worden met de dag kleiner. Bovendien blijkt volgens Roesler dat de angst voor een Griekse exit uit de eurozone langzaam maar zeker aan het wijken is. Iedereen lijkt zich langzaam maar zeker bij het onvermijdelijke neer te leggen. Zal Duitsland Griekenland uit de eurozone drukken? Uit verschillende verklaringen afgelegd door woordvoerders van de Duitse regering blijkt dat de steun voor een heronderhandeling van het Griekse steunplan allesbehalve gegarandeerd kan worden. Integendeel zelfs, de Duitsers worden steeds weigerachtig om met geld over de brug te komen. Riccardo Barbieri, chief European economist bij Mizuho International Plc in Londen, krijgt zelfs het gevoel dat het uiteindelijk Duitsland zal zijn dat Griekenland uit de euro gaat duwen. Bonn is het langzamerhand kotsbeu om geld in een bodemloos gat te stoppen.