Verantwoordelijk daarvoor was het missen van een rentebetaling door een van de holdingmaatschappijen van de grote Portugese bank Espirito Santo, maar achterliggend speelt volgens ABN Amro angst voor grotere problemen een rol.

Het betreft een rentebetaling op een kortlopende lening aan een van de holdingmaatschappijen waarin de bank een belang heeft van 1,2 miljard.

Op zichzelf zou dit niet een probleem moeten zijn dat tot grote onrust op de markten leidt.

Op de achtergrond speelt natuurlijk de vrees dat ook bij andere financiële instellingen allerlei kruisbelangen - ook met overheden - tot (hernieuwde) problemen kunnen leiden.

Verantwoordelijk daarvoor was het missen van een rentebetaling door een van de holdingmaatschappijen van de grote Portugese bank Espirito Santo, maar achterliggend speelt volgens ABN Amro angst voor grotere problemen een rol. Het betreft een rentebetaling op een kortlopende lening aan een van de holdingmaatschappijen waarin de bank een belang heeft van 1,2 miljard. Op zichzelf zou dit niet een probleem moeten zijn dat tot grote onrust op de markten leidt. Op de achtergrond speelt natuurlijk de vrees dat ook bij andere financiële instellingen allerlei kruisbelangen - ook met overheden - tot (hernieuwde) problemen kunnen leiden.