De koers van Anglo Irish Bank verliest meer dan 20% van zijn waarde in reactie op het bericht dat de voorzitter van de bank ontslag neemt. Anderzijds kondigde de Franse zakenbank nieuwe ontslagen aan.

De politieke crisis heeft voorlopig geen enkele invloed op de evolutie van de Brusselse beurskoersen. Blijkbaar verwachten de beleggers dat er uiteindelijk toch wel een oplossing uit de bus gaat komen die allen partijen kan bevredigen.

Vanmorgen opende de BEL 20 ruim een half procent lager, maar per saldo blijft de index in de vork tussen 1800 en 1900 punten noteren. Veel opvallende bewegers zijn er evenwel niet.

Mobistar is met een verlies van ruim 5% echter een opvallende daler. In de financiële sector was de opening gemengd, echter zonder forse fluctuaties. Ook de industrials blijven dicht bij huis.

De koers van Anglo Irish Bank verliest meer dan 20% van zijn waarde in reactie op het bericht dat de voorzitter van de bank ontslag neemt. Anderzijds kondigde de Franse zakenbank nieuwe ontslagen aan. De politieke crisis heeft voorlopig geen enkele invloed op de evolutie van de Brusselse beurskoersen. Blijkbaar verwachten de beleggers dat er uiteindelijk toch wel een oplossing uit de bus gaat komen die allen partijen kan bevredigen. Vanmorgen opende de BEL 20 ruim een half procent lager, maar per saldo blijft de index in de vork tussen 1800 en 1900 punten noteren. Veel opvallende bewegers zijn er evenwel niet. Mobistar is met een verlies van ruim 5% echter een opvallende daler. In de financiële sector was de opening gemengd, echter zonder forse fluctuaties. Ook de industrials blijven dicht bij huis.