Anglo American verlaagde de boekwaarde van het Minas-Rio project met maar liefst 4,6 miljard dollar na een zesde opwaartse herziening van de ontwikkelingskosten van de ijzerertslaag naar 8,8 miljard dollar.

Zonder eenmalige elementen boekte de groep een nettowinst van 2,84 miljard dollar (2,26 dollar per aandeel). Dit is 54% lager dan in 2011, en is te wijten aan de lagere grondstoffenprijzen, de stijging van de kosten, en meerdere stakingen bij de belangrijke Zuid-Afrikaanse mijnen.

In Londen stijgt niettemin het aandeel van Anglo American. Analisten mikten immers op een nog sterkere daling van de nettowinst. Beleggers reageren ook positief op de hogere verwachtingen voor 2013. Als teken van vertrouwen in de toekomst verhoogde het management ook het dividend met 15% tot 0,53 dollar per aandeel.

Anglo American verlaagde de boekwaarde van het Minas-Rio project met maar liefst 4,6 miljard dollar na een zesde opwaartse herziening van de ontwikkelingskosten van de ijzerertslaag naar 8,8 miljard dollar.Zonder eenmalige elementen boekte de groep een nettowinst van 2,84 miljard dollar (2,26 dollar per aandeel). Dit is 54% lager dan in 2011, en is te wijten aan de lagere grondstoffenprijzen, de stijging van de kosten, en meerdere stakingen bij de belangrijke Zuid-Afrikaanse mijnen.In Londen stijgt niettemin het aandeel van Anglo American. Analisten mikten immers op een nog sterkere daling van de nettowinst. Beleggers reageren ook positief op de hogere verwachtingen voor 2013. Als teken van vertrouwen in de toekomst verhoogde het management ook het dividend met 15% tot 0,53 dollar per aandeel.