De Duitsers zouden gezwicht zijn onder het gezamenlijk geweld van Spanje, Italië en Frankrijk. De bocht die Merkel maakte in verband met de rechtstreekse financiering van de banken werd tot voor kort als ondenkbaar beschouwd. Duitsland moest uiteindelijk toch bakzeil halen.

Ook Duitse pers beschouw Merkel als verliezer

Duitse bladen zoals Bild - dat maar liefst 12 miljoen lezers heeft - geven eveneens toe dat Merkel op de eurotop op haar stappen is moeten terugkeren.

Columnist Nikolaus Blome stelt dat ze op de top met een ongemeen sterke tegenwind werd geconfronteerd.

Volgens Blome was het de eerste keer in twee jaar dat de rest van Europa weigerde om de Duitse bevelen op te volgen. Het moet nu afgewacht worden of de Duitse angst voor inflatie - ingegeven door de vrees voor excessieve geldcreatie - bewaarheid gaat worden.

De Duitsers zouden gezwicht zijn onder het gezamenlijk geweld van Spanje, Italië en Frankrijk. De bocht die Merkel maakte in verband met de rechtstreekse financiering van de banken werd tot voor kort als ondenkbaar beschouwd. Duitsland moest uiteindelijk toch bakzeil halen. Ook Duitse pers beschouw Merkel als verliezer Duitse bladen zoals Bild - dat maar liefst 12 miljoen lezers heeft - geven eveneens toe dat Merkel op de eurotop op haar stappen is moeten terugkeren. Columnist Nikolaus Blome stelt dat ze op de top met een ongemeen sterke tegenwind werd geconfronteerd. Volgens Blome was het de eerste keer in twee jaar dat de rest van Europa weigerde om de Duitse bevelen op te volgen. Het moet nu afgewacht worden of de Duitse angst voor inflatie - ingegeven door de vrees voor excessieve geldcreatie - bewaarheid gaat worden.