Daarmee zit Merkel wat publieke uitgaven betreft duidelijk op een andere golflengte dan de Amerikanen. Die zijn wel bereid om geld uit te geven om de economische groei te ondersteunen, terwijl de Duitsers zo snel mogelijk de tekorten op de begroting willen terugdringen.

Treasury Secretary Timothy Geithner dringt er bij de Duitsers anderzijds op aan om de binnenlandse consumptie aan te zwengelen om zo de economische groei te ondersteunen.

Merkel zet echter de andere Europese landen onder druk om besparingen door te voeren, kwestie van de stabiliteit van de euro als gevolg van onevenwichten op de begroting niet in gevaar te brengen.

Volgens Merkel zijn met het enkele weken aangekondigde reddingsplan voor de eurozone niet alle problemen achter de rug, verre van zelfs. Geithner is dan weer van mening dat besparen alleen helpt wanneer de economie weer op de rails wordt gezet.

Daarmee zit Merkel wat publieke uitgaven betreft duidelijk op een andere golflengte dan de Amerikanen. Die zijn wel bereid om geld uit te geven om de economische groei te ondersteunen, terwijl de Duitsers zo snel mogelijk de tekorten op de begroting willen terugdringen. Treasury Secretary Timothy Geithner dringt er bij de Duitsers anderzijds op aan om de binnenlandse consumptie aan te zwengelen om zo de economische groei te ondersteunen. Merkel zet echter de andere Europese landen onder druk om besparingen door te voeren, kwestie van de stabiliteit van de euro als gevolg van onevenwichten op de begroting niet in gevaar te brengen. Volgens Merkel zijn met het enkele weken aangekondigde reddingsplan voor de eurozone niet alle problemen achter de rug, verre van zelfs. Geithner is dan weer van mening dat besparen alleen helpt wanneer de economie weer op de rails wordt gezet.