De uitslag van de Italiaanse verkiezingen lijken te suggereren dat er een keuze kan worden gemaakt tussen besparingen of groei, maar dat is volledig verkeerd uitgangspunt. De Duitse kanselier Angela Merkel waarschuwt Italië dat er geen alternatieven voor besparingen zijn.

Ook Europees commissaris Olli Rehn verklaarde aan Der Spiegel dat er geen enkele ruimte is om de besparingsteugels te laten vieren.

Sommige Italiaanse politici doen het voorkomen alsof het stimuleren van de groei de Italiaanse problemen kan oplossen, maar die groei kan er alleen komen als voordien de broeksriem werd aangetrokken.

De uitslag van de Italiaanse verkiezingen lijken te suggereren dat er een keuze kan worden gemaakt tussen besparingen of groei, maar dat is volledig verkeerd uitgangspunt. De Duitse kanselier Angela Merkel waarschuwt Italië dat er geen alternatieven voor besparingen zijn. Ook Europees commissaris Olli Rehn verklaarde aan Der Spiegel dat er geen enkele ruimte is om de besparingsteugels te laten vieren. Sommige Italiaanse politici doen het voorkomen alsof het stimuleren van de groei de Italiaanse problemen kan oplossen, maar die groei kan er alleen komen als voordien de broeksriem werd aangetrokken.