Dat is volgens Merkel het grootste gevaar waar de wereldeconomie nu mee wordt geconfronteerd. In een interview met de Financial Times stelde ze dat China moet overtuigd worden dat een 'fair value' voor de yuan in ieders voordeel is.

Dat moet met woorden gebeuren, eerder dan door het land aan te vallen vanwege zijn monetaire politiek. Merkel is van mening dat een valutakoers de onderliggende kracht van de economie van een land moet weergeven.

De Duitse kanselier stelt dat er wereldwijd nog altijd onvoldoende inspanningen worden ondernomen om vrijhandel te bevorderen. Op de langere termijn wil Merkel dat G-20 een belangrijkere rol te vervullen krijgt.

Dat is volgens Merkel het grootste gevaar waar de wereldeconomie nu mee wordt geconfronteerd. In een interview met de Financial Times stelde ze dat China moet overtuigd worden dat een 'fair value' voor de yuan in ieders voordeel is. Dat moet met woorden gebeuren, eerder dan door het land aan te vallen vanwege zijn monetaire politiek. Merkel is van mening dat een valutakoers de onderliggende kracht van de economie van een land moet weergeven. De Duitse kanselier stelt dat er wereldwijd nog altijd onvoldoende inspanningen worden ondernomen om vrijhandel te bevorderen. Op de langere termijn wil Merkel dat G-20 een belangrijkere rol te vervullen krijgt.