In eigen land gaan steeds meer stemmen op die zeggen dat het in stand houden van de euro niet de inspanningen waard zijn die werden geleverd om de eigen economie gezond te maken.

Duitsland lijkt alleszins voorlopig niet van plan om toegevingen te doen wat betreft de voorwaarden verbonden aan het reddingsplan dat aan Griekenland werd toegestaan.

Ook op het vlak van de eurobonds heeft Duitsland tot dusver nog geen morzel grond toegegeven. Volgens sommige analisten lijken de Duitsers steeds minder waarde te hechten aan het voortbestaan van de euro.

Dat blijkt vandaag opnieuw, want op de valutamarkten moet de euro weer stevig terrein prijsgeven. De kaap van 1,25 euro werd naar beneden doorbroken, terwijl ook het sentiment op de beurzen archislecht blijft.

De BEL 20 beperkt het verlies tot minder dan 1%, maar de Euro Stoxx 50 moet fors terrein prijsgeven.

Carrefour verlaat Griekenland

Carrefour heeft laten weten, zich terug te trekken uit de joint venture die het supermarktconcern had opgezet in Griekenland met lokale partner Marinopoulos.

Hoewel dit nieuws door beleggers verwelkomd werd, blijft ABN Amro sceptisch over Carrefour, gezien de moeizame omstandigheden waar het bedrijf mee worstelt. Het advies 'houden' blijft gehandhaafd.

Recent maakte Carrefour bekend, een punt te zetten achter de joint venture met Griekse branchegenoot Marinopoulos. Carrefour verkoopt het 50% belang in deze joint venture aan Marinopoulos; het Griekse bedrijf gaat door als exclusieve franchiseonderneming van Carrefour in onder andere Griekenland, Cyprus en Bulgarije.

Afgelopen jaar realiseerde Carrefour een verlies van naar schatting EUR 100 miljoen bij een omzet van EUR 2,2 miljard in Griekenland.

In het eerste kwartaal van 2012 zag Carrefour de like-for-like omzet (omzet op basis van activiteiten die vergelijkbaar zijn met die van het jaar daarvoor) van de Griekse activiteiten met een schrikbarende 19% dalen.

Gezien de magere resultaten en weinig hoopgevende vooruitzichten van de Griekse joint-venture, is het niet vreemd dat beleggers het vertrek van Carrefour uit Griekenland verwelkomden als goed nieuws.

In eigen land gaan steeds meer stemmen op die zeggen dat het in stand houden van de euro niet de inspanningen waard zijn die werden geleverd om de eigen economie gezond te maken. Duitsland lijkt alleszins voorlopig niet van plan om toegevingen te doen wat betreft de voorwaarden verbonden aan het reddingsplan dat aan Griekenland werd toegestaan. Ook op het vlak van de eurobonds heeft Duitsland tot dusver nog geen morzel grond toegegeven. Volgens sommige analisten lijken de Duitsers steeds minder waarde te hechten aan het voortbestaan van de euro. Dat blijkt vandaag opnieuw, want op de valutamarkten moet de euro weer stevig terrein prijsgeven. De kaap van 1,25 euro werd naar beneden doorbroken, terwijl ook het sentiment op de beurzen archislecht blijft. De BEL 20 beperkt het verlies tot minder dan 1%, maar de Euro Stoxx 50 moet fors terrein prijsgeven. Carrefour verlaat Griekenland Carrefour heeft laten weten, zich terug te trekken uit de joint venture die het supermarktconcern had opgezet in Griekenland met lokale partner Marinopoulos. Hoewel dit nieuws door beleggers verwelkomd werd, blijft ABN Amro sceptisch over Carrefour, gezien de moeizame omstandigheden waar het bedrijf mee worstelt. Het advies 'houden' blijft gehandhaafd. Recent maakte Carrefour bekend, een punt te zetten achter de joint venture met Griekse branchegenoot Marinopoulos. Carrefour verkoopt het 50% belang in deze joint venture aan Marinopoulos; het Griekse bedrijf gaat door als exclusieve franchiseonderneming van Carrefour in onder andere Griekenland, Cyprus en Bulgarije. Afgelopen jaar realiseerde Carrefour een verlies van naar schatting EUR 100 miljoen bij een omzet van EUR 2,2 miljard in Griekenland. In het eerste kwartaal van 2012 zag Carrefour de like-for-like omzet (omzet op basis van activiteiten die vergelijkbaar zijn met die van het jaar daarvoor) van de Griekse activiteiten met een schrikbarende 19% dalen. Gezien de magere resultaten en weinig hoopgevende vooruitzichten van de Griekse joint-venture, is het niet vreemd dat beleggers het vertrek van Carrefour uit Griekenland verwelkomden als goed nieuws.