Ze moesten met z'n allen een voorbeeld nemen aan Duitsland, dat dankzij ingrijpende hervormingen intern orde op zaken had gesteld. Maar dat Duits voorbeeld zit er momenteel een stuk minder aantrekkelijker uit dan het toen was. Want de Duitse economie zit in zak en as.

Angela Merkel staat nu met de mond vol tanden, want haar uitleg over de zwakte van de Europese periferie blijkt van geen kanten te kloppen. Het zuiden doet het nu economisch beter dan het noorden en het erge van de zaak is dat Merkel onmogelijk kan uitleggen waarom dat het geval is.

Ze moesten met z'n allen een voorbeeld nemen aan Duitsland, dat dankzij ingrijpende hervormingen intern orde op zaken had gesteld. Maar dat Duits voorbeeld zit er momenteel een stuk minder aantrekkelijker uit dan het toen was. Want de Duitse economie zit in zak en as. Angela Merkel staat nu met de mond vol tanden, want haar uitleg over de zwakte van de Europese periferie blijkt van geen kanten te kloppen. Het zuiden doet het nu economisch beter dan het noorden en het erge van de zaak is dat Merkel onmogelijk kan uitleggen waarom dat het geval is.