Vervolgens liet Alexander Dobrindt, een belangrijke figuur in de Beierse CSU zich ontvallen dat Griekenland volgend jaar de eurozone zou moeten verlaten.

Daarmee wordt de groeiende onvrede in Duitsland over de aanpak van de eurocrisis duidelijk. De Duitsers zijn er niet langer voor te vinden om nog meer geld te pompen in het redden van landen in problemen.

Merkel moet de problemen proberen te lijmen

Merkel moet nu de brokken proberen te lijmen, maar de vraag is of dat gaat lukken. De scheuren binnen het euroblok worden met de dag groter en de vraag is of nog iemand ze zal kunnen dichten. Merkel riep in ieder geval op om geen onverantwoorde uitspraken meer te doen.

We bevinden ons volgens Merkel in een beslissende fase in de eurocrisis en dus moet iedereen aan hetzelfde koord blijven trekken.

Weidmann repliceerde echter dat het aan het Duits parlement is om de noodzakelijke beslissingen te treffen, dat is niet de opdracht van de ECB.

Vervolgens liet Alexander Dobrindt, een belangrijke figuur in de Beierse CSU zich ontvallen dat Griekenland volgend jaar de eurozone zou moeten verlaten. Daarmee wordt de groeiende onvrede in Duitsland over de aanpak van de eurocrisis duidelijk. De Duitsers zijn er niet langer voor te vinden om nog meer geld te pompen in het redden van landen in problemen.Merkel moet de problemen proberen te lijmen Merkel moet nu de brokken proberen te lijmen, maar de vraag is of dat gaat lukken. De scheuren binnen het euroblok worden met de dag groter en de vraag is of nog iemand ze zal kunnen dichten. Merkel riep in ieder geval op om geen onverantwoorde uitspraken meer te doen. We bevinden ons volgens Merkel in een beslissende fase in de eurocrisis en dus moet iedereen aan hetzelfde koord blijven trekken. Weidmann repliceerde echter dat het aan het Duits parlement is om de noodzakelijke beslissingen te treffen, dat is niet de opdracht van de ECB.