Voorlopig lijkt dat niet het geval te zijn. Angela Merkel mag vooralsnog op beide oren slapen: de AfD is een flop, van een bedreiging voor de zittende kanselier is absoluut geen sprake. In de polls blijft de partij hangen in de buurt van 2%, dus ver onder de kiesdrempel van 5%.

Wat is de reden voor het niet-doorbreken van de AfD? Op de eerste plaats is de situatie in Duitsland niet ernstig genoeg om een anti-Europapartij kans op slagen te geven. De Duitsers maken zich geen zorgen om hun loon of om hun pensioen en denken er dus niet aan om voor AfD te stemmen.

Voorlopig lijkt dat niet het geval te zijn. Angela Merkel mag vooralsnog op beide oren slapen: de AfD is een flop, van een bedreiging voor de zittende kanselier is absoluut geen sprake. In de polls blijft de partij hangen in de buurt van 2%, dus ver onder de kiesdrempel van 5%. Wat is de reden voor het niet-doorbreken van de AfD? Op de eerste plaats is de situatie in Duitsland niet ernstig genoeg om een anti-Europapartij kans op slagen te geven. De Duitsers maken zich geen zorgen om hun loon of om hun pensioen en denken er dus niet aan om voor AfD te stemmen.