Merkel is dan ook ettelijke keren naar China afgereisd om de handelsbelangen te behartigen. En na haar herverkiezing zal ze ook dat ook blijven doen.

Aan het begin van haar periode als Bondskanselier was Duitsland de zieke man van Europa maar is nu de meest gezonde. En daardoor ook de machtigste.

Als Duitsland een kant op wil dan gaat ook zo mede door de onderhandelingstactiek van Merkel.

Vandaar dat Mutti heel geliefd is in haar eigen land maar enorm impopulair bij de meeste Europeanen en dan natuurlijk met name bij de Grieken, Spanjaarden, Portugezen en Italianen.

Immers Merkel eist van hen discipline in de overheidsbegroting waar-door de werkloosheid in die landen sterk opgelopen is.

Merkel is dan ook ettelijke keren naar China afgereisd om de handelsbelangen te behartigen. En na haar herverkiezing zal ze ook dat ook blijven doen. Aan het begin van haar periode als Bondskanselier was Duitsland de zieke man van Europa maar is nu de meest gezonde. En daardoor ook de machtigste. Als Duitsland een kant op wil dan gaat ook zo mede door de onderhandelingstactiek van Merkel. Vandaar dat Mutti heel geliefd is in haar eigen land maar enorm impopulair bij de meeste Europeanen en dan natuurlijk met name bij de Grieken, Spanjaarden, Portugezen en Italianen. Immers Merkel eist van hen discipline in de overheidsbegroting waar-door de werkloosheid in die landen sterk opgelopen is.