Merkel is al afgebeeld in een nazi-uniform, meer bepaald in de Griekse pers. De Grieken lusten de Duitse kanselier rauw omdat ze het land zo'n zware besparingsmaatregelen heeft opgelegd. Maar voor één ding moet Merkel gerespecteerd worden: aan de vooravond van de eurotop wijkt ze geen millimeter van haar standpunt af.

Die Jueves

Ook de Spanjaarden lusten Merkel nu rauw. Het satirisch blad El Jueves beeldde Merkel af terwijl ze de Spaanse premier Mariano Rajoy als een vloermat gebruikte. Het blad werd bovendien herdoopt tot Die Jueves.

Zowat alle andere Spaanse media spuwden in de afgelopen dagen hun gal uit over de Duitse kanselier.

Ze werd onder andere afgebeeld als een pinup, waarbij ze werd gekroond als Miss Spanje 2012. The Economist spande vorige week waarschijnlijk de kroon.

Daar werd een zinkend schip 'Wereldeconomie' afgebeeld, waarbij iemand aan Merkel vroeg of de motoren eindelijk konden worden opgestart.

Merkel is al afgebeeld in een nazi-uniform, meer bepaald in de Griekse pers. De Grieken lusten de Duitse kanselier rauw omdat ze het land zo'n zware besparingsmaatregelen heeft opgelegd. Maar voor één ding moet Merkel gerespecteerd worden: aan de vooravond van de eurotop wijkt ze geen millimeter van haar standpunt af. Die Jueves Ook de Spanjaarden lusten Merkel nu rauw. Het satirisch blad El Jueves beeldde Merkel af terwijl ze de Spaanse premier Mariano Rajoy als een vloermat gebruikte. Het blad werd bovendien herdoopt tot Die Jueves. Zowat alle andere Spaanse media spuwden in de afgelopen dagen hun gal uit over de Duitse kanselier. Ze werd onder andere afgebeeld als een pinup, waarbij ze werd gekroond als Miss Spanje 2012. The Economist spande vorige week waarschijnlijk de kroon. Daar werd een zinkend schip 'Wereldeconomie' afgebeeld, waarbij iemand aan Merkel vroeg of de motoren eindelijk konden worden opgestart.