Binnen de BEL 20 werd D'Ieteren beloond voor meevallende resultaten, de koers steeg met met ruim 7%. Anderzijds waren er tegenvallende cijfers voor de Franse groepen L'Oréal en Bouygues.

Angela Merkel lijkt in de clinch te liggen met de Italiaanse premier Mario Monti, onderwerp van hun geschil is het al dan niet toekennen van een banklicentie aan het Europees steunfonds.

Autoverkopen kunnen dit jaar blijven dalen

D'Ieteren maakte gisteren de resultaten over de eerste helft van het boekjaar bekend. Dit waren nog enkele opvallende evoluties tijdens de voorbije periode:

Het bedrijfsresultaat bereikte 62,1 miljoen EUR, een daling met 15,4 % op één jaar in vergelijkbare gegevens1 (-23,0 % in gepubliceerde gegevens).

Zonder rekening te houden met ongebruikelijke elementen en waardeaanpassingen bereikte het courante bedrijfsresultaat 56,5 miljoen EUR, een daling met 23,1 % in vergelijkbare gegevens1 (-29,9 % in gepubliceerde gegevens).

Deze daling is voornamelijk te wijten aan de daling van de verkopen, de vereiste extra commerciële middelen in de context van een dalende markt en een stijging van de kosten.

Het netto financiële resultaat bedraagt 34,4 miljoen EUR, ten opzichte van -13,0 miljoen EUR een jaar eerder in gepubliceerde gegevens.

Zonder de aanpassingen van de financiële instrumenten (voornamelijk renteswaps en de herwaardering van de puts toegekend aan de familiale holding van de CEO van Belron) aan hun reële waarde en de geconsolideerde meerwaarde gerealiseerd op de inbreng van D'Ieteren Lease in Volkswagen D'Ieteren Finance, bedroegen de courante netto financieringskosten 4,3 miljoen EUR, ten opzichte van 6,4 miljoen EUR een jaar eerder in vergelijkbare gegevens1 (12,8 miljoen EUR in gepubliceerde gegevens).

Deze daling valt te verklaren door de daling van de gemiddelde nettoschuld, voornamelijk als resultaat van de ontvangst van de opbrengst van de verkoop van Avis Europe.

Het courante resultaat vóór belastingen, groepsaandeel2, van het segment Autodistributie & Corporate bedroeg 55,4 miljoen EUR, een daling met 18,8 % op één jaar.

Belangrijkste ontwikkelingen

In het eerste semester van 2012 werd een reeks modellen met succes gelanceerd of vernieuwd: de up! bij Volkswagen, de A1 Sportback bij Audi, de Mii bij Seat, de Citigo bij ¦koda en de Boxster bij Porsche.

Activiteitsvooruitzichten voor 2012

Voor de markt van nieuwe wagens verwacht Febiac nog altijd een daling met 15,2 % tot 485.000 inschrijvingen in 2012. In deze hypothese blijft D'Ieteren Auto zijn doelstelling nastreven om zijn marktaandeel te vergroten.

Dit jaar zullen verschillende modellen gelanceerd of vernieuwd worden: de Golf en de hybride Jetta bij Volkswagen, de Rapid bij ¦koda en de Carrera 4 bij Porsche.

Binnen de BEL 20 werd D'Ieteren beloond voor meevallende resultaten, de koers steeg met met ruim 7%. Anderzijds waren er tegenvallende cijfers voor de Franse groepen L'Oréal en Bouygues. Angela Merkel lijkt in de clinch te liggen met de Italiaanse premier Mario Monti, onderwerp van hun geschil is het al dan niet toekennen van een banklicentie aan het Europees steunfonds. Autoverkopen kunnen dit jaar blijven dalen D'Ieteren maakte gisteren de resultaten over de eerste helft van het boekjaar bekend. Dit waren nog enkele opvallende evoluties tijdens de voorbije periode: Het bedrijfsresultaat bereikte 62,1 miljoen EUR, een daling met 15,4 % op één jaar in vergelijkbare gegevens1 (-23,0 % in gepubliceerde gegevens). Zonder rekening te houden met ongebruikelijke elementen en waardeaanpassingen bereikte het courante bedrijfsresultaat 56,5 miljoen EUR, een daling met 23,1 % in vergelijkbare gegevens1 (-29,9 % in gepubliceerde gegevens). Deze daling is voornamelijk te wijten aan de daling van de verkopen, de vereiste extra commerciële middelen in de context van een dalende markt en een stijging van de kosten. Het netto financiële resultaat bedraagt 34,4 miljoen EUR, ten opzichte van -13,0 miljoen EUR een jaar eerder in gepubliceerde gegevens. Zonder de aanpassingen van de financiële instrumenten (voornamelijk renteswaps en de herwaardering van de puts toegekend aan de familiale holding van de CEO van Belron) aan hun reële waarde en de geconsolideerde meerwaarde gerealiseerd op de inbreng van D'Ieteren Lease in Volkswagen D'Ieteren Finance, bedroegen de courante netto financieringskosten 4,3 miljoen EUR, ten opzichte van 6,4 miljoen EUR een jaar eerder in vergelijkbare gegevens1 (12,8 miljoen EUR in gepubliceerde gegevens). Deze daling valt te verklaren door de daling van de gemiddelde nettoschuld, voornamelijk als resultaat van de ontvangst van de opbrengst van de verkoop van Avis Europe. Het courante resultaat vóór belastingen, groepsaandeel2, van het segment Autodistributie & Corporate bedroeg 55,4 miljoen EUR, een daling met 18,8 % op één jaar.Belangrijkste ontwikkelingen In het eerste semester van 2012 werd een reeks modellen met succes gelanceerd of vernieuwd: de up! bij Volkswagen, de A1 Sportback bij Audi, de Mii bij Seat, de Citigo bij ¦koda en de Boxster bij Porsche.Activiteitsvooruitzichten voor 2012 Voor de markt van nieuwe wagens verwacht Febiac nog altijd een daling met 15,2 % tot 485.000 inschrijvingen in 2012. In deze hypothese blijft D'Ieteren Auto zijn doelstelling nastreven om zijn marktaandeel te vergroten. Dit jaar zullen verschillende modellen gelanceerd of vernieuwd worden: de Golf en de hybride Jetta bij Volkswagen, de Rapid bij ¦koda en de Carrera 4 bij Porsche.