Angela Merkel heeft er een kopzorg bij. Bij de verkiezingen in de deelstaat Saksen behaalde haar CDU weliswaar bijna 40% van de stemmen, maar dat was tevens de slechtste score die in deze deelstaat gerelealiseerd werd. Stanislaw Tillich kan dus minister-president blijven.

Die Linke was de tweede grootste partij, maar de meest opvallende score kwam van Alternative für Deutschland. De anti-Europa partij haalde verrassend de kiesdrempel van 10% en dat kan betekenen dat ze Merkel in de toekomst het leven nog aardig zuur kan maken.

Angela Merkel heeft er een kopzorg bij. Bij de verkiezingen in de deelstaat Saksen behaalde haar CDU weliswaar bijna 40% van de stemmen, maar dat was tevens de slechtste score die in deze deelstaat gerelealiseerd werd. Stanislaw Tillich kan dus minister-president blijven. Die Linke was de tweede grootste partij, maar de meest opvallende score kwam van Alternative für Deutschland. De anti-Europa partij haalde verrassend de kiesdrempel van 10% en dat kan betekenen dat ze Merkel in de toekomst het leven nog aardig zuur kan maken.