Alleen in Griekenland bestaat het risico dat de grote overwinning van Syriza leidt tot een vermindering van de inspanningen om de overheidsfinanciën verder te verbeteren.

De financiële markten trokken zich er niet al te veel van aan en - gesteund door positieve economische cijfers - veerden de aandelenbeurzen bijna overal verder op.

Dat gold zowel voor de stemming onder inkoopmanagers in de meeste landen als voor de Europese sentimentsindicator die in mei het verlies van april ruimschoots goedmaakte.

Alleen in Griekenland bestaat het risico dat de grote overwinning van Syriza leidt tot een vermindering van de inspanningen om de overheidsfinanciën verder te verbeteren. De financiële markten trokken zich er niet al te veel van aan en - gesteund door positieve economische cijfers - veerden de aandelenbeurzen bijna overal verder op. Dat gold zowel voor de stemming onder inkoopmanagers in de meeste landen als voor de Europese sentimentsindicator die in mei het verlies van april ruimschoots goedmaakte.