Volgens de Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros heeft Angela Merkel de slechtste keuze gemaakt die ze had kunnen maken. Soros is van mening dat een Duitse exit uit de eurozone op korte termijn wat problemen veroorzaakt zou hebben, maar die zouden snel opgelost zijn geworden.

De Zuid-Europese probleemlanden zouden snel aan de beterhand zijn geweest. Een dergelijke oplossing is op dit moment zo goed als uitgesloten. Bovendien is Zuid-Europa nu in belangrijke mate financieel afhankelijk geworden van Duitsland en dat kan bezwaarlijk een ideale situatie worden genoemd.

Volgens de Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros heeft Angela Merkel de slechtste keuze gemaakt die ze had kunnen maken. Soros is van mening dat een Duitse exit uit de eurozone op korte termijn wat problemen veroorzaakt zou hebben, maar die zouden snel opgelost zijn geworden. De Zuid-Europese probleemlanden zouden snel aan de beterhand zijn geweest. Een dergelijke oplossing is op dit moment zo goed als uitgesloten. Bovendien is Zuid-Europa nu in belangrijke mate financieel afhankelijk geworden van Duitsland en dat kan bezwaarlijk een ideale situatie worden genoemd.