Uiteindelijk was dit dus niet het geval, zodat er een coalitiepartner moet worden gezocht. Hier wringt dus het schoentje, want de prijs die Merkel dreigt te moeten betalen voor haar overwinning zou wel eens veel hoger kunnen uitvallen dan een week geleden werd gedacht.

Angela Merkel dreigt namelijk volgens ING een stevige kater over te houden aan haar overwinning. Noch de SPD, noch de Groenen lijken veel zin te hebben om met Merkel in een regering te stappen. Beiden spelen 'hard-to-get'en daardoor zal Merkel waarschijnlijk grote toegevingen moeten doen.

Uiteindelijk was dit dus niet het geval, zodat er een coalitiepartner moet worden gezocht. Hier wringt dus het schoentje, want de prijs die Merkel dreigt te moeten betalen voor haar overwinning zou wel eens veel hoger kunnen uitvallen dan een week geleden werd gedacht. Angela Merkel dreigt namelijk volgens ING een stevige kater over te houden aan haar overwinning. Noch de SPD, noch de Groenen lijken veel zin te hebben om met Merkel in een regering te stappen. Beiden spelen 'hard-to-get'en daardoor zal Merkel waarschijnlijk grote toegevingen moeten doen.