Andrew Sheets (Morgan Stanley): "De balansen van de Europese bedrijven zijn duidelijk verbeterd en ook met de liquiditeitspositie gaat het een stuk beter. Het probleem is echter dat de bedrijfsschulden nog veel te hoog zijn. Bovendien blijkt op dat vlak weinig verbetering op komst, ondanks alle inspanningen die worden geleverd wat betreft schuldenafbouw."

De leverage is inderdaad zowel naar historische normen als in vergelijking met de Verenigde Staten hoog. Sheets: "De vooruitzichten voor de Europese economie zien er niet zo goed uit, ik ga uit van een groei die bepaald niet robuust zal zijn. Onze prognose ligt momenteel op een gemiddelde groei van het BBP met 0,90%. De Europese bedrijven koppelen zodoende een relatief hoge schuldengraad met een relatief lage groei en dat is allesbehalve een ideale uitgangspositie. De deleveraging zal dit kwartaal zijn verder gezet, maar de schuldengraad van de Europese bedrijven gaat toch relatief hoog blijven."

Andrew Sheets (Morgan Stanley): "De balansen van de Europese bedrijven zijn duidelijk verbeterd en ook met de liquiditeitspositie gaat het een stuk beter. Het probleem is echter dat de bedrijfsschulden nog veel te hoog zijn. Bovendien blijkt op dat vlak weinig verbetering op komst, ondanks alle inspanningen die worden geleverd wat betreft schuldenafbouw." De leverage is inderdaad zowel naar historische normen als in vergelijking met de Verenigde Staten hoog. Sheets: "De vooruitzichten voor de Europese economie zien er niet zo goed uit, ik ga uit van een groei die bepaald niet robuust zal zijn. Onze prognose ligt momenteel op een gemiddelde groei van het BBP met 0,90%. De Europese bedrijven koppelen zodoende een relatief hoge schuldengraad met een relatief lage groei en dat is allesbehalve een ideale uitgangspositie. De deleveraging zal dit kwartaal zijn verder gezet, maar de schuldengraad van de Europese bedrijven gaat toch relatief hoog blijven."