Andrew Balls (PIMCO): "Griekenland staat voor een bijzonder moeilijke opgave, daar bestaat weinig twijfel over. Op middellange termijn moet het land een zeer moeilijke consolidatieoefening doen, onder moeilijke omstandigheden op de thuismarkt en zonder dat het land kan terugvallen op de devaluatie van een onafhankelijke munt."

De oplossing van het probleem zal hoe dan ook in verschillende schuifjes moeten gebeuren. Balls: "Veel zal afhangen van het feit of het land al dan niet met een geloofwaardig plan kan uitpakken. Duitsland en Frankrijk krijgen het reddingsplan maar niet rond en dat belooft niet veel goeds gegeven het feit dat er nog andere landen in moeilijkheden gaan raken. Bovendien telt de Europese Unie 16 landen en moeten die 16 landen willen samenwerken. Die bereidheid tot samenwerking was er tot dusver niet."

Andrew Balls (PIMCO): "Griekenland staat voor een bijzonder moeilijke opgave, daar bestaat weinig twijfel over. Op middellange termijn moet het land een zeer moeilijke consolidatieoefening doen, onder moeilijke omstandigheden op de thuismarkt en zonder dat het land kan terugvallen op de devaluatie van een onafhankelijke munt." De oplossing van het probleem zal hoe dan ook in verschillende schuifjes moeten gebeuren. Balls: "Veel zal afhangen van het feit of het land al dan niet met een geloofwaardig plan kan uitpakken. Duitsland en Frankrijk krijgen het reddingsplan maar niet rond en dat belooft niet veel goeds gegeven het feit dat er nog andere landen in moeilijkheden gaan raken. Bovendien telt de Europese Unie 16 landen en moeten die 16 landen willen samenwerken. Die bereidheid tot samenwerking was er tot dusver niet."