Andrew Balls, econoom bij PIMCO: "Nu blijkt dat het Verenigd Koninkrijk en andere landen wel degelijk gelijk hadden toen ze zich sceptisch opstelden tegenover de eurozone. Het probleem is bekend: de verschillende landen hebben een gemeenschappelijke munt, maar geen gemeenschappelijke monetaire politiek."

Bovendien kunnen de verschillende lidstaten geen verschillende budgetaire politiek voeren, zoals dat bijvoorbeeld in de Verenigde Staten wel mogelijk is. Balls: "Er is ook geen brede politieke steun voor transfers tussen verschillende landen, zoals in het geval van Griekenland duidelijk is gebleken. Griekenland is echter niet het enige land dat met zware problemen wordt geconfronteerd op het vlak van de overheidsfinanciën. Het zal zeer moeilijk zijn om de Griekse rekening weer te doen kloppen zonder de mogelijkheid om een onafhankelijke monetaire politiek te voeren of om de munt te laten depreciëren. Griekenland is bovendien niet het enige land in de eurozone dat met gelijkaardige problemen kampt. Zonder grote externe steun zullen de Grieken hun problemen moeilijk te boven komen. De Europese Unie heeft echter geen duidelijke antwoorden aangenomen, de Eurozone moet krachtigere antwoorden gaan formuleren."

Andrew Balls, econoom bij PIMCO: "Nu blijkt dat het Verenigd Koninkrijk en andere landen wel degelijk gelijk hadden toen ze zich sceptisch opstelden tegenover de eurozone. Het probleem is bekend: de verschillende landen hebben een gemeenschappelijke munt, maar geen gemeenschappelijke monetaire politiek." Bovendien kunnen de verschillende lidstaten geen verschillende budgetaire politiek voeren, zoals dat bijvoorbeeld in de Verenigde Staten wel mogelijk is. Balls: "Er is ook geen brede politieke steun voor transfers tussen verschillende landen, zoals in het geval van Griekenland duidelijk is gebleken. Griekenland is echter niet het enige land dat met zware problemen wordt geconfronteerd op het vlak van de overheidsfinanciën. Het zal zeer moeilijk zijn om de Griekse rekening weer te doen kloppen zonder de mogelijkheid om een onafhankelijke monetaire politiek te voeren of om de munt te laten depreciëren. Griekenland is bovendien niet het enige land in de eurozone dat met gelijkaardige problemen kampt. Zonder grote externe steun zullen de Grieken hun problemen moeilijk te boven komen. De Europese Unie heeft echter geen duidelijke antwoorden aangenomen, de Eurozone moet krachtigere antwoorden gaan formuleren."