Andrew Balls (PIMCO): "Het EU-plan is een grote overwinning voor speculatieve beleggers en voor obligatiebeleggers, zij zijn nu verzekerd dat ze hun geld van Griekenland terugkrijgen."

De andere landen uit de eurozone worden wanneer het plan in plan daadwerkelijk in werking treedt houders van Griekse staatsobligaties.

Balls: "Inderdaad, de andere EU-leden zullen nu een oogje in het zeil moeten houden wat de afbetaling van de Griekse schulden betreft. Alleen die manier kan worden voorkomen dat ze verliezen op de obligaties in bezit lijden. Het bail-out plan spreekt niet over schuldenafbouw, wel integendeel. De eurozone gaat bij wijze van spreken Griekenland nu moeten helpen om boven de stand te leven. Het enige drukkingsmiddel dat Griekenland er toe kon brengen om de schulden af te bouwen, een bankroet, is nu alleszins op korte termijn niet meer ter sprake. Of dit een goed reddingsplan is? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen."

Andrew Balls (PIMCO): "Het EU-plan is een grote overwinning voor speculatieve beleggers en voor obligatiebeleggers, zij zijn nu verzekerd dat ze hun geld van Griekenland terugkrijgen." De andere landen uit de eurozone worden wanneer het plan in plan daadwerkelijk in werking treedt houders van Griekse staatsobligaties. Balls: "Inderdaad, de andere EU-leden zullen nu een oogje in het zeil moeten houden wat de afbetaling van de Griekse schulden betreft. Alleen die manier kan worden voorkomen dat ze verliezen op de obligaties in bezit lijden. Het bail-out plan spreekt niet over schuldenafbouw, wel integendeel. De eurozone gaat bij wijze van spreken Griekenland nu moeten helpen om boven de stand te leven. Het enige drukkingsmiddel dat Griekenland er toe kon brengen om de schulden af te bouwen, een bankroet, is nu alleszins op korte termijn niet meer ter sprake. Of dit een goed reddingsplan is? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen."