Andrew Balls, econoom bij PIMCO: "In de post-crisis fase verwachten we dat er veel grotere verschillen tussen de diverse landen gaan zijn dan in normale omstandigheden. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de afbouw van de schulden. Die deleveraging zal hoe dan ook op de economische groei in sommige landen gaan wegen."

In de eurozone zal deflatie volgens Balls één van de belangrijkste kopzorgen blijven: "Dat is op de eerste plaats het gevolg van het lage niveau van inflatie waarvan we zijn vertrokken. De aangekondigde besparingsmaatregelen zullen waarschijnlijk een disinflatoir karakter hebben, zo er al niet van regelrechte deflatie sprake kan zijn. Anderzijds zal Duitsland niet aarzelen om de binnenlandse vraag te stimuleren om de gevolgen van de terugval in Zuid-Europa te compenseren."

Andrew Balls, econoom bij PIMCO: "In de post-crisis fase verwachten we dat er veel grotere verschillen tussen de diverse landen gaan zijn dan in normale omstandigheden. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de afbouw van de schulden. Die deleveraging zal hoe dan ook op de economische groei in sommige landen gaan wegen." In de eurozone zal deflatie volgens Balls één van de belangrijkste kopzorgen blijven: "Dat is op de eerste plaats het gevolg van het lage niveau van inflatie waarvan we zijn vertrokken. De aangekondigde besparingsmaatregelen zullen waarschijnlijk een disinflatoir karakter hebben, zo er al niet van regelrechte deflatie sprake kan zijn. Anderzijds zal Duitsland niet aarzelen om de binnenlandse vraag te stimuleren om de gevolgen van de terugval in Zuid-Europa te compenseren."